“Izuzetno naporno i oteževajuće bilo je sve ovo pripremati i organizovati, povezati sve kockice. Imajući u vidu trenutno povoljnu epidemiološku situaciju, odlučili smo da ovogodišnje izdanje protekne uz poruku “Vakciniši se” kako bismo na taj način, a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore i Institutom za javno zdravlje dali svoj doprinos u pravcu ostvarivanja strateškog cilja- što većeg stepena imunizacije našeg stanovništva. U tom smislu, u ponedeljak i utorak u Nikšiću će boraviti mobilni autobus na Trgu i na platou ispod Bedema. Pozivamo sve sugrađanke, sugrađane da se odazovu našoj zajedničkoj akciji i da se tom prilikom vakcinišu, ističu organizatori. Autobus će se nalaziti na Trgu u Nikšiću u periodu od 10:00 ujutru do 12:00 časova a u periodu od 17:00 do 20:00 časova na platou ispod zidina Starog Grada”, kazao je Petar Šundić, direktor festivala.
On dodaje da će javnost u ponedeljak biti detaljno upoznata sa svim informacijama.
“U stalnom smo kontaktu sa svim nadležnim ustanovama, institucijama i pripreme teku veoma dobro, uprkos brojnim finansijskim problemima, ne želimo da ova priča prestane da priča o pozitivnim stvarima i svojoj prepoznatljivoj energiji, nastavljaju.
I ovaj put line up je poseban. Amira Medunjanin će otvoriti 12. izdanje što samo po sebi obećava poseban ugođaj za sve posjetioce. Potom će nastupiti bend Two Zero predstavnik našeg partnerskog Bunt Rok festivala. Lea Dobričić će donijeti poseban šarm za ljubitelje elektronske muzike. Radujemo se nastupu izuzetno neobične ali svakako autentične Senide koja će uvjereni smo dati poseban pečat našoj poruci- Samo uživaj. Ovogodišnja ideja je da ženski izvođači nose ovogodišnji program.
U skladu sa aktuelno važećim preporukama i mjerama radimo na zadovoljavanju i ispunjavanju svih preduslova kako bi čitav događaj protekao u najboljem redu”, kazao je on.