Predsjednik Milo Đukanović uručio je Orden Crnogorske zastave I stepena ženskoj rukometnoj reprezentaciji, na prijemu u vili “Gorica”.

Đukanović je kazao da mu je privilegija ugostiti rukometašice, kojima je uputio zahvalnost na još jednom velikom sportskom podvigu kojim su, kako je kazao, kao mnogo puta do sada obradovale naciju i slavile ime Crne Gore.

Poručio je da prestižni rezultati reprezentacije ostaju trajna baština kojom se Crna Gora s razlogom ponosi.

“Hvala vam što ste opet visoko uzdigli crnogorsku državnu zastavu na jednom od najprestižnijih sportskih takmičenja u svijetu, u konkurenciji s najvećim evropskim sportskim nacijama. Fanatičnom odanošću i reprezentativnom dresu, vrhunskim sportskim umijećem, nepokolebljivom voljom i upornošću i jedinstvenim pobjedničkim duhom ostavili ste sve manje upućenu inostranu javnost u nedoumici: od čega su, zapravo sazdane ove djevojke. Ne i nas u Crnoj Gori koji smo već decenijama navikli na kontinuitet najviših sportskih rezultata našeg reprezentativnog i klupskog ženskog rukometa i besprekornu posvećenost poštovanju i afirmaciji svoje države. Zato, još jednom duboki naklon vašem patriotizmu i sportskom viteštvu”.

Jovanka Radičević kazala je da je reprezentacija još jednom pokazala na koji način treba voljeti svoju zemlju i pjevati himnu.

“Ponosna sam na sve svoje ‘lavice’ i cijelu ekipu. Svih ovih godina smo pokazali patriotsku ljubav i bila mi je izuzetna čast i privilegija biti dio ovog tima. Za nas sve ovdje je crnogorski dres sve na svijetu”, kazala je ona.

Istakla je da je odlikovanje velika čast i privilegija. “Sigurna sam da će i u budućnosti mlade ‘lavice’ dostojanstveno braniti boje svoje zemlje”, zaključila je.

Izvor: Rtcg