Radnici nikšićkih Rudnika boksita odbili su predlog policije da pomjere tešku mehanizaciju i oslobode jednu kolovoznu traku za funkcionisanje saobraćaja na putu Nikšić-Župa, koji je u prekidu pet dana, prenosi portal Analitika.

Čelnici oba sindikata Boksita, razgovarali su juče sa predstavnicima policije o zahtjevu da se odblokira dio saobraćajnice u Rubežima, ali radnici na to nijesu pristali.

Oni su obrazložili da, kad su već mogli biti pet dana blokirani i oni i mještani Župe, ostaće i dalje na saobraćajnici, a rješenje za prevoz putnika, kako kažu, postoji.

Rudari su kazali da je prigradski prevoznik voljan da mještane prevozi sa obje strane blokade, odnosno da ih jedan autobus doveze do blokade u Rubežima, a drugi ih preuzme nekon što pređu pješke oko 100 metara blokiranog puta.

Za hitne slučajeve omogućen je prolaz preko imanja jedne od porodica u ovom prigradskom naselju.

Mještani Župe, u kojoj je 12 sela sa pet hiljada ljudi, blokirani su već pet dana jer je policija zaustavila rudare, kako bi ih spriječila da sa rudarskom mehanizacijom krenu za Nikšić i dalje u Podgoricu da bi iskazali nezadovoljstvo odbijenjem ponude Neksana za kupovinu imovine preduzeća.