Fudbaleri Rudara i Sutjeske odigraće danas u Pljevljima derbi utakmicu osmine finala Kupa Crne Gore. Prvoligaške ekipe sastaće se u još tri utakmice. Branilac trofeja, podgorička Mladost, dočekaće Jedinstvo, a plasman među 16 najboljih timova u masovnijem takmičenju izborila je i Mladost Lješkopolje koju je žrijeb spojio sa Lovćenom.

Četa Mirka Marića nedavno je nadigrala Nikšićane u prvenstvu. Bilo je čak 4:1 pod Golubinjom. Isti rivali sada igraju u Kupu, opet u Pljevljima. Sutjeska putuje za Pljevlja desetkovana, bez nekoliko prvotimaca.

Kadrovski problemi kvare planove trenera Aleksandra Nedovića.

“Dobili smo najtežeg mogućeg rivala, osjetili smo njegovu snagu na sopstvenoj koži u prvenstvenom meču, uvjerili se da imaju tim za respekt, ali nadam se i da smo izvukli pouke. Gledaćemo svoju računicu, ne opterećujući se mnogo kvalitetima koje rival posjeduje”,  kazao je Nedović.

Pljevljaci ne skrivaju želju da ponove 2010. godinu kada su prvi i jedini put osvojili duplu krunu.

– Kup nam je jednako važan kao i prvenstvo. Pukušaćemo da napadnemo oba trofeja. Vjerujem da imamo kvalitet za to – kaže mladi ofanzivac Marko Vuković.

Sve utakmice počinju u 15 sati i 30 minuta a sastaće se još i : Ibar – Dečić, Lovćen, Petrovac – Mornar, Zeta – Brskovo, Grbalj – Budućnost i Boklej – Iskra.

Z.N.