Mladi Nikšića

Kristijano Ronaldo zaradio je 105 miliona dolara u posljednjih 365 dana, tačnije od 1. juna 2019. do 1. juna 2020. godine, objavio je Forbs prilikom predstavljanja godišnje liste 100 najplaćenijih sportista na svijetu.

Portugalac je prošle godine zaradio manje novca samo od Rodžera Federera. Švajcarac je, prema pisanju Forbsa, u posljednjoj godini bogatiji za 106,3 miliona dolara.

Ronaldo je postao prvi fudbaler koji je zaradio milijardu dolara tokom svoje karijere, a tek treći sportista u istoriji koji je zaradio toliki novac. Prije njega to su napravili samo golfer Tajger Vuds i bokser Flojd Mejveder.

Prema Forbsu, Ronaldo je 650 miliona dolara zaradio od plata, a ostatak od sponzorskih ugovora. Ronaldo ima doživotni ugovor sa kompanijom Najk, nešto što osim njega imaju i Majkl Džordan i Lebron Džejms. Najviše ljudi na Instagramu prati upravo njega (222 miliona).

Ronaldo je Portugal vodio do titule evropskog prvaka 2016. godine, a pet puta je osvajao Ligu šampiona. Najbolji igrač svijeta bio je takođe pet puta.

Izvor: RTCG