U Nikšićkom pozorištu u četvrtak 16.marta biće izvedena romatična komedija „Frenki i Džoni“, po tekstu američkog dramskog pisca Terensa Mek Nelija, a u režiji Tee Puharić. Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, sa početkom u 20 časova.

Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Narodnog pozorišta Sombor, a u predstavi igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, dok glas radijskog spikera pripada Milošu Obrenoviću.

Tekst je preveo Stefan Sablić, dramaturgiju potpisuje Jelena Paligorić, scenografiju i kostimografiju Vanja Popović, kompozitori su Matija Anđelković i Marko Marić, scenski pokret je uradila Anka Gaćeša, a dizajn zvuka Vladimir Petričević.

Glavni junaci su dvoje usamljenih sredovječnih ljudi – nesigurna konobarica Frenki i kuvar Džoni, koji je upravo izašao iz zatvora. Prije dvije i po decenije je snimljen i istoimeni film sa Mišel Fajfer i Al Paćinom u glavnim ulogama, koji je preko noći postao hit.

Puharić je radeći na ovom komadu, kazala da je “Frenki i Džoni” aktuelan i neophodan komad, “jer se svi ponašamo kao da smo samim rođenjem toliko emotivno povređeni da bi do kraja života trebalo od nečeg da se branimo sopstvenim ilizijama iza svojih štitova nedodirljivosti, a to neminovno vodi ka praznini”. “Ovaj komad govori o skidanju oklopa i gardova. O dozvoljavanju mogućnosti da budemo voljeni. O dozvoljavanju mogućnosti da budemo povrijeđeni. Svi tražimo ljubav, ali da li smo sposobni da volimo? Ova partija šaha dvoje inteligentnih i atraktivnih, ali emocionalno osakaćenih ljudi, ipak je dirljiva jer oni pristaju da daju šansu vezi koja od starta izgleda osuđena na propast i osvajaju nas idejom da i ‘autsajderi’ mogu jednostavno uploviti u luku ljubavi. Jer, kao što Džoni kaže ‘Nikada ne biraš ljubav. Ona bira tebe'”, kazala je Puharić.

Ulaznice su u prodaji od danas i mogu se kupiti svakog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta od 10 do 20 časa po cijeni od četiri eura.