Miodrag Radulović, selektor, FSCG
Izvršni odbor Fudbalskog saveza imenovao je na danas održanoj sjednici Miodraga Radulovića za selektora seniorske reprezentacije Crne Gore. Radulović će nakon novogodišnjih praznika potpisati ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore do kraja 2021. godine.
Trenerska karijera 53-godišnjeg stručnjaka započela je 2001. godine angažmanom u FK „Zeta“ na mjestu pomoćnog trenera, da bi ulogu asistenta u sturčnoom štabu kasnije obavljao i u FK „Borac” (BIH), omladinskoj, olimpijskoj i mladoj reprezentaciji Srbije i Crne Gore i portugalskoj Boavisti.
Prvi samostalni trenerski angažman Radulović je započeo 2007. godine u Fudbalskom savezu Crne Gore na mjestu selektora omladinske reprezentacije. U posljednjoj godini angažmana Radulović je sa postao prvi selektor mlađih nacionalnih selekcija koji je izborio plasman u eitnu rundu kvalifikacija.
Mjesto selektora omladinske reprezentacije Radulović je krajem 2010. godine zamijenio pozicijom šefa stručnog štaba Pahtakora iz Taškenta, jednog od najtrofejnijih klubova Uzbekistana. U sezoni 2011/12 uslijedio je povratak u crnogorski fudbal i angažman u ekipi Budućnosti sa kojom osvaja šampionsku titulu u Telekom 1. CFL.
Nakon trofeja sa klubom za koji je nastupao i tokom igračke karijere Radulović preuzima ekipu Kazme iz Kuvajta, da bi nakon godinu dana preuzeo kazahstanski Atiraj. Nakon epizode u Kazahstanu uslijedio je novi angažman u Kuvajtu, na mjestu šefa stručnog štaba ekipe Al Džahra.
Od 2015. do 2019. godine Radulović je sa puno uspjeha vodio reprezentaciju Libana, sa kojom je kroz kvalifikacije uspio da izbori plasman na kontinentalno prvenstvo Azije, što je najveći uspjeh u istoriji libanskog nacionalnog tima. Posljednje dvije godine Radulović je vodio repreznetaciju Mijanmara i iransku ekipu Zob Ahan.
Reprezentaciju Crne Gore sa Radulovuićem na klupi od marta očekuju nastupi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. „Sokoli“ za protivnike imaju selekcije Holandije, Turske, Norveške, Letonije i Gibraltara.
Radulović je šesti selektor reprezentacije Crne Gore u njenoj istoriji. Prije crnogorskog stručnjaka „sokole“ su sa klupe predvodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković i Faruk Hadžibegić.