sutjeska

Sutjeska je na proljećnoj premijeri remizirala u najvećem crnogorskom derbiju protiv Budućnosti, a već danas Nikšićane očekuje duel sa Iskrom, što je direktan duel konkurenata za Evropu.

Crnogorski vicešampion ostavio je dobar utisak pod Goricom, a bodom protiv šampiona Sutjeska je sačuvala orel nepobjedivosti (od dolaska trenera Miljana Radovića ,,plavo-bijeli ne znaju za poraz u prvenstvu). I, upravo taj kontinuitet Sutjeska će nastojati da produži i danas u prvom meču kraj Bistrice u 2021. godini.
“I kada sam došao rekao sam svejedno je ko je protivnik. Mi znamo šta treba da radimo i za šta smo se spremali. Svaka ekipa je dobra i teška na svoj način, ujednačenost u ligi je izuzetna. Sigurno neće biti lako”, rekao je trener Sutjeske, Miljan Radović.
Sutjeska nije bila kompletna protiv Budućnosti, a ni danas Radović neće računati na najjači tim, ali bez obzira na to, mladi stručnjak ne traži alibi.
“Ekipa je spremna da odgovori na pravi način obavezama, iako i protiv Iskre neće biti kompletna. Ulazimo potpuno spremni u utakmicu”, poručio je Radović.
Sutjeska ima najboljeg strijelca lige u liku Boža Markovića, koji je uspješno proljeće najavio i golom protiv Budućnosti.
“Uželjeli smo se domaćeg terena. Iskra je teška ekipa, ima veliki broj kvalitetnih, provjerenih, ali i mladih igrača. Izgledaju kao pravi tim. U posljednjem meču savladali su nas 3:0, tako da mogu reći da su naši dužnici. Nadam se da ćemo da nastavimo sa igrom, po kojoj smo prepoznatljivi od dolaska novog trenera”, rekao je Marković.
Nikšićani su u prvom dijelu poraženi od Iskre 3:0, a baš to Marković vidi kao motiv da se Sutjeska revanšira Danilovgrađanima.
“Nadam se da ćemo se revanširati Iskri za težak poraz, koji su nam nanijeli u posljednjem susretu” poručio je Marković, koji se ne opterećuje ličnim učinkom, iako je na čelu liste strijelaca.
“Igram najisturenijeg i od mene se očekuju golovi. Ne bih se ljutio da bilo ko postigne gol, samo da mi uknjižimo tri boda. Nadam se da ćemo da pobijedimo i da rastemo kao tim”, dodao je Marković.
Osokoljeni pobjedom na premijeri protiv Dečića, fudbaleri Iskre idu na megdan Sutjesci sa neskrivenim ambicijima da uknjiže još koji bod u direktnom okršaju sa pretendentom za visok plasman i mjesto koje vodi na međunarodnu scenu.
Ako je suditi na osnovu prethodnih mečeva ova dva tima, onda sigurno neće faliti uzbuđenja i rezultatske neizvjesnosti, naravno pod uslovom da i strijelci budu raspoloženi kao u prvom dijelu šampionata kada su se mreže tresle čak osam puta. Za Ivana Vukovića sudar sa Nikšićanima je pravi derbi u kojem će nijanse i bolja koncentracija odlučivati o pobjedniku.
“Utakmica sa Tuzanima je pokazala da imamo kvalitet i da smo fizički i psihički spremni za najveća iskušenja. Zato danas imamo priliku da ovjerimo stečenu reputaciju upravo protiv ekipe koja ima sastav za respekt, što je i pokazala u dosadašnjem toku prvenstva. Ali i mi imamo dobre adute i adekvatnu strategiju kako ostvariti povoljan rezultat. Takođe, neće nam faliti motiva da se predstavimo u najboljem izdanju s obzirom da smo već preskočili jednu tešku prepreku, nastavljajući tradiciju da u nastavku šampionata osvajamo mnogo više bodova nego u prva dva kruga”, nije krio optimizam popularni Giga, koji nastavlja:
“Pobjeda je imperativ ukoliko želimo da se opet domognemo Evrope. To je naš cilj od starta i zato bodovi sa ovakvih utakmica mogu biti presudni u konačnom plasmanu”, zaključio je Vuković.
Izvor: Pobjeda