Realizovan projekat "Edukacijom do socijalizacije i integracije"

Crnogorski savez za tehničku kulturu “Politehnika” je završio projekat “Edukacijom do socijalizacije i integracije” namijenjenog djeci bez roditeljskog staranja, saopšteno je iz ovog saveza.

Ovaj projekt je realizovan kroz seriju radionica iz elektronike, robotike i modernih tehnologija, a, kako se navodi u saopštenju, rezultati su bili izvanredni.
Projekat se dijelom realizovao kroz radionice za pripadnike ciljne grupe u dječijem domu “Mladost” u Bijeloj, a završnica projekta je realizovana u Podgorici, gdje su djeca iz dječijeg doma “Mladost” iz Bijele bili gosti “Politehnike”.
“U toku četiri dana su, zajedno sa vršnjacima, učestvovali na radionicama iz elektronike, robotike i modernih tehnologija”, navodi se u saopštenju.
Projekat je trajao osam mjeseci i djece su aktivno učestvovala u radionicama.
Iz “Politehnike” ističu da je cilj projekta bio pružiti djeci bez roditeljske podrške priliku da razviju svoje vještine, unaprijede svoje znanje iz STEM područja i bolje se socijaliziraju kroz timski rad.
“Tokom projekta, djeca su imala priliku da se upuste u različite izazove iz elektronike, robotike i modernih tehnologija. Naučili su osnove elektronike, programiranja, izradu jednostavnih robota i mnoge druge korisne vještine. Takođe, kroz timski rad, razvijali su komunikacijske i saradničke vještine, stvarajući prijateljstva koja će ostati trajna”, piše u saopštenju.
Kažu da je njihov glavni cilj postignut, a to je da djeca steklnu samopouzdanje, vještine i znanje koja će im pomoći u daljem školovanju i budućem životu.
“Pohvale idu našem timu mentora i svim volonterima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog projekta”, dodaje se.
Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i u partnerstvu sa NVO Montenegrobotics.
Izvor: Vijesti.me