Mladi Nikšića

Cilj okruglog stola o primjeni Zakona o zaštiti potrošača bio je da se ukaže na probleme sa kojima se susreću potrošači i trgovci i na taj način utiče na kvalitetnije kreiranje politike o sistemu zaštite potrošača, saopšteno je iz Tehnopolisa. 

Događaju su prisustvovali predstavnici Tehnopolisa, Ministarstva ekonomije i NVO „Naša budućnost“, Elektroprivrede, Uprave za inspekcijske poslove i CeMI-ja, kao i predstavnici lokalne zajednice, institucija, biznis i nevladinog sektora.

Ispred Ministarstva ekonomije govorio je Zdravko Vuksanović koji je prisutnima približio proces usavršavanja pravnog okvira Mreže za zaštitu potrošača, dok je glavna tržišna inspektorka Uprave za inspekcijske poslove, Nada Đurđić govorila o praksi u inspekcijskom nadzoru. Nikoleta Tomović iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) govorila je o projektu i aplikaciji Potrošač.me, kao i o primjerima žalbi potrošača. O tome kako trgovci rješavaju problem žalbi potrošača govorio je Dragan Kadić iz Dispečerskog centra Elektroprivrede Crne Gore.

Ispred Tehnopolisa prisutnima se obratio Rade Zarubica, koji je predstavio nedavno otvoreno Savjetovalište za zaštitu potrošača, najčešće probleme zbog kojih se korisnici javljaju, te načine njihovog rješavanja.

Događaj je organizovala NVO „Naša budućnost“ u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis.