Službenici nikšićke policije su rasvijetlili ubistvo koje se desilo u jutarnjim časovima i lišili slobode dvije osobe. Slobode je lišen R.R. (23) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo, dok je V.R. (31) iz Nišića lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca, saopštili su iz Uprave policije.

Naime, Dežuna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić je jutros, 2. septembra, oko 03.40 časova obaviještena od strane zaposlenih u Medicinskom centru u Nikšiću da je na ukazivanje ljekarske pomoći dovezen R.P. (31) iz Nikšića sa povredama zadobijenim od vatrenog oružja, bez znakova života.

Po primljenom obavještenju službenici nikšićke policije su preduzeli sveobuhvatne radnje na rasvjetljavanju događaja i utvrđivanju svih činjenica pod kojima je nastupila smrt R.P., a koji je smrtno stradao usled zadobijene ustrelne rane u predjelu grudi.

Policijski službenici su u relativno kratkom roku došli do sumnje da je neposredni izvršilac ovog krivičnog djela R.R.

Sprovedenom kriminalističkom obradom locirano je i pronađeno mjesto izvršenja krivičnog djela gdje je izvršen uviđaj, a tokom dalje kriminialističke obrade identifikovan je izvršilac ovog krivičnog djela.

Pretrage terena pronađeno je sredstvo izvršenja krivičnog djela – pištolj, kao i čaura od ispaljenog projektila. Sumnja se da je pištolj korišćen kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, a koji je izvršilac odbacio nakon izvršenog djela.

Policijski službenici OB Nikšić, preduzimajući radnje na potpunom rasvijetljavanju ovog krivičnog djela lišili su slobode i V.R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca.

Osumnjičena lica su od ranije poznata policija, R.R. je registrovan kao počinilac djela iz oblasti zloupotrebe droga, dok je V.R. registrovan kao izvršilac djela iz oblasti nasilja.

R.R. i V.R. će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.