Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili pet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, zbog kojih će krivično odgovarati tri osobe.
Sinoć su, neposredno nakon izvršenog krivičnog djela teška krađa lišene slobode dvije maloljetne osobe muškog pola, starosti 14 i 16 godina. Oni su, kako se sumnja, provalili u unutrašnjost ugostiteljskog objekta i iz aparata za klađenje otuđili oko 40 eura. Postupajući po prijavi građana policija je u kratkom roku locirala i lišila slobode počinioce, kod kojih je pronađen otuđeni novac.
Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica u noći 26. novembra izvršila tri krivična djela teška krađa na štetu tri prodavnice. Sumnja se da su oni tada provalili u unutrašnjost ovih objekta i otuđili depozite u ukupnom iznosu od 450 eura.
Dva maloljetnika su jutros uz krivičnu prijavu privdena državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da su izvršila četiri teške krađe.
Osim toga, podgorička policija je rasvijetlila razbojništvo koje je izvršeno 19. novembra na štetu jedne apoteke u ulici Oktobarske revolucije. Krivična prijava je podnijeta protiv S.M. (41). On je, kako se sumnja, maskiran i uz prijetnju od zaposlene otuđio 585 eura.