Ragbi koji je tek prije nekolike godine uvršten u crnogorski sport, uzeo je maha širom države. Iako nema sumnje da je ragbi pravi muški sport, koji zahtijeva vještinu i nadljudsku fizičku spremu, činjenica je da je malo mjesta na kome se igra sa loptom jajastog oblika odvija među ženskom populacijom. Pitali smo naše sugrađanke koliko su “spremne” da izdvoje vremena i da li bi se bavile ovim sportom.

Nezamislivo je da se djevojke mogu baviti takvim vidom sporta rekla je Marijana, koja se izjasnila da joj se ni muški ragbi ne sviđa jer je to “grubijanski” sport.

“Nikada ne bih pristala da se bavim ragbijem, jer zna se kakvi sportovi dolikuju ženama. Ovim sportom bi izgubila obožavaoce suprotnog pola”, kroz smijeh nam je rekla Milena Janković(26), koja se već dugi niz godina bavi plesom.
Zašto da se djevojke bave sa tim sportom kad ima mnogo drugih “ženstvenijih” sportova. Nikšićanke važe za najljepše djevojke u Crnoj Gori tako da ne treba da ih gledamo sa “modricama”, “podlivima” i slično, rekla je dvadesettrogodišnja Suzana Čizmović koja vodi zdrav život i redovni je posjetilac Trebjese.

“Nisam protivnik ragbija, ali taj sport pogotovu nema perspektivu u našoj zemlji. Ne bih se bavila sa njim.”, kratko je rekla Katarina(21), koja je član džudo kluba “Trebjesa”.

“Bavim se fudbalom, ali ne američkim”, rekla nam je Milica Vulić(22), koja je dodala da joj se ne dopada ženski ragbi, jer je to oličenje muškosti.

“Ni fudbal nije ženski sport, ali sam ga zavoljela od malih nogu i ne mogu da prestanem da ga igram”, kazala je Milica.
Na osnovu anketiranih sugrađanki, možemo zaključiti da se ragbi kao sport kosi sa stavovima mladih nikšićanki i da nisu ljubitelj istog.