Selektor U21 ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Marko Radusinović objavio je spisak igračica za pripreme za kvalifikacije U21 Evropsko prvenstvo 2022. za mlađe seniorke. 

Kako navode u Odbojkaškom savezu CG, Radusinoviću u radu će pomagati pomoćni treneri Milan Franović, Danijela Vukadinović i kondicioni trener Dražen Bulatović.

Okupljanje mlađih seniorki je zakazano za 11. maj 2022. godine u hotelu “VOCO Podgorica”, gdje će reprezentacija provesti pripremni period. Na dan okupljanja, pozvane igračice će obaviti ljekarske preglede u Podgorici.

Kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, na kojem će nastupiti odbojkašice rođene 2002. godine i mlađe (U21), održaće se 19. do 21. maja 2022. godine u dvorani “Verde Complex” u Podgorici u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore, a naša reprezentacija biće domaćin selekcijama Turske, Portugala i Islanda.

U kvalifikacijama će igrati 15 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe, a plasman na EP izboriće sedam reprezentacija – četiri pobjednika grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije.

Prvo Evropsko prvenstvo 2022. za mlađe seniorke odigraće se u Italiji od 12. do 17. jula.

Spisak za pripreme:

TEHNIČARI:

Tijana Tvrdišić (Stiinta Bacau)

Marija Šušić (Tent)

Sara Globarević (Morača)

PRIMAČI SERVISA:

Marija Tuševljak (Spartak)

Simona Petranović (Ub)

Ema Uskoković (El Paso koledž)

Natalija Vlaović (Galeb Liko Soho Group)

Gordana Madžgalj (Jedinstvo)

SREDNJI BLOKERI:

Tamara Vukoslavčević (Luka Bar)

Marija Bojić (Galeb Liko Soho Group)

Mia Ražnatović (Luka Bar)

Dragana Rakočević (Jedinstvo)

KOREKTORI:

Nevena Vukčević ( Partizan)

Mia Martinović (Luka Bar)

LIBERI:

Lana Labović (Galeb Liko Soho Group)

Ivana Dragović (Herceg Novi)