zeljezaranikšić

Bivši radnici Željezare najavili su radikalizaciju mjera ukoliko ne budu uključeni u novi Zakon o obeštećenju bivših radnika rudarsko-metalurškog sektora, a Željko Perović, jedan od predstavnika radnika, istakao je da su se okupili kako bi skrenuli pažnju institucija na nepravdu koju trpe.

Perović je dodao i da pojedinim radnicima još nijesu uplaćeni doprinosi i da su u penzije otišli bez bilo kakvih otpremnina od bivše firme. Nezadovoljni su i radnici Metalca koji takođe nijesu obuhvaćeni novim Zakonom.
Poslanik Maskim Vučinić podržao je radnike, ističući da je Zakon prema njima diskriminatorski i da to nadležni treba da riješe.
On je pozvao radnike da upute zajednički dopis prema institucijama, a da je on spreman da sa njima se uključi u razgovore o rješavanju toga problema.
„Ukoliko se ne uvaže naši opravdani zahtjevi, budite sigurni da nećemo sjedjeti skrštenih ruku već da ćemo u svojim podmaklim godinama znati da se izborimo za svoje. Inače nas veliki broj je lošeg zdravlja i materijalnog stanja, dovedeni smo do pizicije da moramo pružiti otpor svim mogućim sredstvima, pa i najradikalnijim“, naveo je Perović.
Izvor: Vijesti