zeljezara nikšić

Radnici Zeljezare se i dalje nalaze na krovu fabrike, s njihove porodice iscekuju i nadaju se da ce se sto prije rijesiti situacija sa fabrikom koja je hranila 230 porodica.

Porodica koje su ostale bez glavnog, a pojedine bez jedinog izvora prihoda. Posto EPCG jos uvijek nije izasla na berzu sa svojim akcijama, ovom prilikom zelimo da pozovemo ministra kapitalnih investicija gosp. Ervina Ibrahimovica da odmah dozvoli EPCG da to uradi i da pokaze odgovornost prema gradjanima i raenicima ove drzave.

“Neka pokaze da je na strani gradjana ove drzave, a ne na strani turskog investitora. Ovo je sansa da se pokaze ko je na cijoj strani ubovoj drzavi. Imamo garancije od prenijera gosp. Abazovica i ministra finansija gosp. Damjanovica da suboni na strani radnika i da sto se njih tice oko akcija i svega drugog sto se tice oko preuzimanja Zeljezare da tu nema problema. Nadamo se da takvo misljenje ima i gosp. Ibrahimovic, koji je na sastanku sa radnicima saopstio da je on tu za radnike i njihove porodice. Upravo sad ti radnici traze od njega da to i pokaze tako sto ce dati dozvolu EPCG da izadje sa akcijama na berzu. Radnici i njihova djeca to ocekuju od njega. Nadamo se da djeca radnika nece morati da svoje vrijeme posle skole provode sa svojim ocevima po ulica i na protestima”, navode radnici Željzare.