Radnici nikšićkog Metalca nemaju nikakve informacije o dešavanjima u fabrici u kojoj je proizvodnja stala krajem decembra. Radnici su dva puta išli kod predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, prenosi portal Vijesti.

“Tokom prvog susreta rekao je da nam ne može izaći u susret, tražili smo jednokratnu novčanu pomoć, a odgovorio je da je to velika investicija za opštinu”, kazali su predstavnici radnika Peđa Đukanović i Radisav Bulatović.
Ističu da su se ponadali da će nova vlast pomoći radnicima, “a kako bivša tako i ova vlast – ne okreće glavu na naše probleme”.
“Tokom drugog sastanka sa Kovačevićem nam je rečeno da ima informacije da je Metalac prodat. Niti znamo je li prodat, ko je novi vlasnik, a ako je prodat mislimo da je obaveza da novi vlasnik izmiri sva dugovanja prema radnicima. Ima dosta radnika kojima je radna knjižica još u Metalcu”, kazali su radnici.
Ističu da su išli u Ministarstvo ekonomskog razvoja, ali da su ih primili savjetnici od kojih su dobili negativan odgovor.
“Mi smo do sad jedine informacije za fabriku dobijali preko medija. Ništa nam ne preostaje nego da najavimo okupljanje ispred Vlade, i da se ne pomjerimo dok se naši problemi ne riješe”, navodi se u obraćanju radnika.
Izvor: vijesti.me