Nakon što je Kombinat aluminijuma (KAP) u julu prošle godine dobio novog vlasnika, zaposlene plaši dalji tok događaja, da li će zadržati posao stoga žele sigurnost na makar dva mjeseca nakon što Uniprom firma preuzme KAP, kako bi bili upoznati sa uslovima rada kod novog vlasnika.

Međutim vlasnik nikšićke firme Uniprom Veselin Pejović, koji je preuzeo Kombinat aluminijuma rekao je da radnici nema potrebe da strahuju da će svi biti informisani na vrijeme o daljim planovima.

“Od kada je Uniprom preuzeo KAP, status radnika, kao i uslovi za rad su značajno poboljšani i kompanija će nastaviti da radi u tom pravcu”, rekao je Pejović.

Iz Ministarstva ekonomije su saopštili da će socijalni program za zaposlene u KAP-u trajati sve do okončanja stečajnog postupka i da će svaki radnuk imati mogućnost da se na vrijeme prijavi za dodjelu sredstava, u skladu sa važećom legislativom u toj oblasti.

Nikšićka kompanija je platila nešto više od polovine ugovorene kupoprodajne cijene od 28 miliona EUR za imovinu KAP-a, dok bi preostalih 13,98 miliona trebalo bi da uplati tek kad stečajna uprava dio imovine oslobodi značajnih tereta.
Novac za preostali dio kupoprodajne cijene nalazi se na prelaznom računu u Zapad banci i biće operativan za povjerioce KAP-a tek kad Uniprom da saglasnost da su ispunjene ugovorene obaveze.