Nikšićka policija je tokom vikenda u cilju održavanja stabilnog stanja javnog reda i mira, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja, izvela operativno-taktičku mjeru i radnju “Racija” u sedam ugostiteljskih objekata.

“U subotu su izvršene racije u dva veća ugostiteljska objekta, kojom prilikom je kontrolisano 400 lica. Tokom sprovođenja ovih aktivnosti u jednom ugostiteljskom objektu policijski službenici su zatekli devet maloljetnih lica u konzumiranju alkoholnih pića”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sa njima su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, u prisustvu zakonskih zastupnika, obavili razgovore.

“Protiv zakonskih zastupnika – roditelja ovih lica biće podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz čl. 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje”, dodaju oni.

Takođe, policijski službenici će prekršajno procesuirati pravno lice i odgovorno lice ovog ugostiteljskog objekta zbog kršenja odredbi Zakona o javnom redu i miru, gdje je za pravno lice koje prodaje ili omogućava korišćenje alkoholnog pića licu koje nije navršilo 18 godina zaprijećena novčana kazna u iznosu do 5.000 eura, dok je za odgovorno lice zbog istog prekršaja zaprijećena novčana kazna u iznosu do 1.500 eura.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” će u narednom periodu pojačati kontrole ugostiteljskih objekata sa posebnim akcentom na kontrole točenja alkoholnih pića maloljetnim licima, te još jednom apelujemo na vlasnike ugostiteljskih objekata da poštuju zakonske procedure, ne samo u cilju izbjegavanja eventualnih novčanih kazni, već radi dobrobiti naše djece i mladih”, zaključuju iz policije.