Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv Mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija Radovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, navodi se iz Uprave policije.

On je ovo djelo, sumnja se, počinio na način što je organizovao javno okupljanje u pokretu kojem je po procjenama policije prisustvovalo oko 8.000 građana što je suprotno mjeri Ministarstva zdravlja o dozvoljenom broju građana na javnim okupljanjima, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, protiv njega je podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

Dok je Amfilohije bio na saslušanju, ispred CB-a se okupilo nekoliko desetina sveštenika i monahinja, a policija ih je pozvala da se raziđu jer nije dozvoljeno okupljanje koje broji više od 20 ljudi. Njima je tada jedan od Amfilohijevih advokata prenio poruku mitropolita koji je od njih tražio da drže distancu i ne skandiraju.

Izvor: Pobjeda