danas protestna vožnja

Autobuski prevoznici organizovaće danas u Podgorici prvu protestnu vožnju, zbog negativnog uticaja mjera za suzbijanje pandemije na tu branšu, kao i male pomoći koja im je dodijeljena, prenosi Mina.

Iz nevladine organizacije (NVO) Klaster prevoza Crne Gore su kazali da će protestna vožnja početi u 11 sati i 55 minuta sa podgoričke autobuske stanice.
Oni tvrde da je već potvrđeno učešće preko 70-ak firmi sa preko 100 autobusa iz cijele Crne Gore. Takođe, prevoznici koji dolaze sa sjevera i juga formiraće svoje kolone prilikom dolaska na autobusku stanicu u Podgorici, te na taj način imati i predprotestne vožnje.
Iz te NVO su kazali da autobuski prevoznici traže sastanak sa resornim ministrima kako bi iznijeli svoje zahtjeve i zajednički došli do kompromisa zarad spasa branše koja je od javnog značaja.
Prevoznici su, kao najugroženija branša koja je prva zatvorena 17. marta prošle godine, do sada, kako tvrde, dobila malu pomoć.
Datum i vrijeme početka protestne vožnje su odabrani simbolično, na godišnjicu uvođenja prvih mjera, a vrijeme u pet minuta do 12 sati jer je stanje, kako su kazali, alarmantno.
Iz te NVO su naveli da su, i pored svih poteškoća, voljni da spasu branšu koja broji preko dvije hiljade zaposlenih, a vozi godišnje preko četiri miliona putnika. Protestne vožnje će biti organizovane i u četvrtak i petak.