Građani Nikšića koji svakodnevno putuju do Podgorice i nazad najavili su da će 18. juna u 10.30h održati protest ispred zgrade Gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića zbog, kako su naveli, diskriminacije.

Oni traže da se improvizovano stajalište kod Duvanskog kombinata privede namjeni.

Dovoljno im je što se voze autobusima koji su većinom stari i bez klimatizacije, a ne još dodatno da moraju da pješače od cetinjskih semafora do željene destinacije, piše u pismu koje je u ime putnika potpisala Tanja Knežević Perišić.

Stanovnici Nikšića postavljaju pitanja – koji je organ donio odluku o privremenom stajalištu, koji je organ donio odluku o ukidanju privremenog stajališta, koji je to viši organ potvrdio, da li odluke o stajalištima podliježu javnoj raspravi, da li je ista održana, gdje su te odluke objavljene i slično.

“Takođe pitamo zašto nekome toliko smeta stajalište kod Duvanskog kombinata, kad ono nama, putnicima iz Nikšića, toliko olakšava dolazak na posao? Svi mi bi bili puno srećniji da možemo da radimo u svom gradu, ali eto, radimo u Podgorici. Sav svoj radni potencijal ugrađujemo i mi u ovaj grad, zato ste u obavezi da nam pružite iste uslove kao i drugima. Nadamo se da će se našoj inicijativi i protestu pridružiti i studenti, svi oni koji traže usluge KBC-a ne samo iz Nikšića, već i Danilovgrada i Cetinja, jer su u istim problemima kao i mi”, zaključuje se u pismu.