Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu iznosila je 1,32 hiljade EUR i veća je 10,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Monstata.

“Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u ovogodišnjem trećem kvartalu u Crnoj Gori manja je četiri odsto u odnosu na prethodni kvartal”, navodi se u saopštenju.

Statističari su kazali da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće tih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža i obrnuto“, kazali su iz Monstata.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu iznosila je 1,46 hiljada EUR.

“U primorskom regionu je iznosila 1,08 hiljada EUR, u središnjem 612 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1,28 hiljada EUR”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u trećem kvartalu iznosila je 1,45 hiljada EUR, a u kategoriji solidarna stambena izgradnja 600 EUR.
Izvor: Mina