hotel Onogošt

Studentkinje i korisnice Studentskog doma „Onogošt“, nakon neuspješnog pokušaja da se njihov problem riješi na drugačiji način, obratile su nam se u nadi će se, ovim putem, skrenuti pažnja na (ne)pravilnost i (ne)odgovornost Uprave doma, kao i neadekvatnog postupanja prema studentima, što je izraženo u više segmenata.

Kako su studentkinje pojasnile u saopštenju, do ključnog problema je došlo nakon što su se, po završetku praznika, vratile i zatekle sobu u drugačijem stanju nego što je prvobitno ostavljena, a sve je ukazivalo na to da je njihov lični i privatni prostor korišćen – kozmetika je potrošena, posuđe razbijeno, na staklenim vratima od terase vidjeli su se otisci nečijih prstiju, kreveti su korišćeni takođe. Sobu su napustile 30. decembra i ostavile je zaključanu i očišćenu, da bi, prema već navedenom, naišle na jako neprijatan prizor.
„Obratile smo se recepciji hotela ne dobiviši nikakvu povratnu reakciju, osim što nam je rečeno da snimci sa sigurnosnih kamera ne mogu da se vrate ako je proteklo više od 24h. Nakon nekoliko dana, pokušale smo ponovo razgovarati sa recepcijom, ali svaki razgovor je protekao bezuspješno. Rečeno nam je da će, ipak, pokušati da vrate kamere, međutim, od toga dana, pa do danas ništa nije preduzeto“, navodi se u saopštenju.
Da studentkinje nijesu jedine sa ovakvim iskustvom, potvrdio je razgovor sa ostalim korisnicima koji su se požalili da su im sobe, takođe, korišćene za vrijeme odsustva – počevši od kreveta i hrane, pa do pronalaska tuđih ličnih stvari koje je neko, očigledno, zaboravio da iznese.
„Još jedno u nizu neprijatnih iskustava Upravi su krajem decembra prenijele dvije studentkinje. Naime, u 5 časova ujutru u sobu im je ušao nepoznat mladić zatraživši drogu, što su studentkinje prijavile recepciji. Ispostavilo se da je momak smješten u apartmanu hotela, te da je doveden tu u pratnji policije i pušten da se slobodno šeta i uznemirava studente, što ovdje očigledno prolazi nekažnjeno i kao sasvim društveno prihvatljivo ponašanje. Recepcionar koji je bio upoznat sa slučajem je rekao da nema potrebe da se bilo šta preduzima povodom incidenta, pošto momak nije udario, napastvovao ili životno ugrozio neku od studentkinja, što dovoljno govori o pristupu koji ima cjelokupna organizacija Hotela „Onogošt“ prema studentima koji tu borave“, pišu studentkinje.
Žale se i na neadekvatan odnos prema studentima i korisnicima Doma učenika i studenata „Braća Vučinić“ kojima je zabranjen ulazak, dok se ostala lica, sumnjivog profila i ponašanja, slobodno šetaju po domu tražeći narkotike. Studentima se ne dozvoljava ni puštanje muzike sa telefona, jer je isto okarakterisano kao pravljenje buke i nereda, a na prave probleme se ne reaguje.
„Mišljenja smo da ovako neodgovorno postupanje prema nama prevazilazi sve granice strpljenja i da su uslovi u Studentskom domu Hotela „Onogošt“ krajnje nehumani“, smatraju studentkinje i zaključuju da ovakvu praksu poslovanja jedne ustanove više neće trpjeti.