Dvojica paraglajderista, njemački državljanin Štefan Hajman (45) i državljanin Rusije A. M, koji su u noći između četvrtka i petka nestali tokom spuštanja sa Vrsute, pronađeni su živi, kazao je službenik barske Službe zaštite i spašavanja Aco Vulević.

Vulević je za portal Primorski.me kazao da je akcija izvlačenja povrijeđenih okončana jutros oko tri sata.

“Pronašli smo ih nepunih pola sata prije ponoći na oko 100 metara od mjesta gdje su poletjeli”, rekao je Vulević.

On je kazao da iako je potraga bila prekinuta zbog lošeg vremena oko 19 sati da nije mogao da se pomiri sa činjenicom da nijesu našli dva čovjeka i da je krenuo sa kumom put vrhova Vrsute.

“Našoj sreći nema kraja, našli smo ih obojicu”, kazao je Vulević, prenosi portal Vijesti.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar su počeli potragu u petak ujutro u rejonu Vrsute za Hajmanom i A.M. koji su u četvrtak poslepodne nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom dvosjedom. Potragu je na kratko zaustavilo loše vrijeme, jaka kiša i vjetar, a magla je sužava vidno polje. U cjelodnevnoj potrazi za nestalim paraglajderistima, osim pripadnika barske Službe zaštite i spašavanja, bili su uključeni i Vojska Crne Gore, Uprava policije, Regionalni centar Uprave policije, Granična policija, rendžeri iz Nacionalnih parkova, helikopter i dronovi.