Promocija nove knjige poezije „Sedam krugova“ (Kosmos, Beograd, 2023), autora Milutina Mićovića, biće održana u utorak 14. marta sa početkom u 19 časova, u sali Zahumlja, u okviru redovne tribine Svobodijada i martovskog repertoara kulturne scene Nikšića.

Stihove iz Mićovićeve nove knjige govoriće autor i pjesnikinja Nataša Lalatović, a o knjizi, koja se nedavno našla u užem izboru za Zmajevu nagradu, govoriće književnik Radomir Uljarević i prof. dr Siniša Jelušić koji ističe, da je „Sedam krugova“ pjesnička knjiga neobično složene strukture, sačinjenje od sedam mikrocjelina, sa povezujućom dominantnom semantikom. „Pjesnički postupak ovdje primijenjen, približava se helenskom poimanju pjesničkog umijeća, jer se semantika poetskog iskaza ne može razumijevati bez poznavanja korespondirajućih pojmova koji pripadaju disciplinama filosofije/metafizike i teologije. Poput, na primjer, samog naslova zbirke u kojoj dva osnovna termina: Sedam i Krug, već dovoljno opravdavaju ukratko definisano, osnovno načelo interpretacije (: razumijevanje) ove zbirke“, zapisao je Jelušić.
Milutin Mićović, pjesnik, esejist, romanopisac, do sada je objavio knjige poezije: „Živa voda“, „Vrata“ (dvoknjižje), „Kuća i Hleb za putnike“, „Tragovi budućnosti“ (prevod na ruski Andreja Bazilevskog), „Dan noć“ (izbor iz poezije, roman „Razoreni grad“ i knjige eseja: „Tako su govorili Crnogorci“, „Pisma iz Uranopolisa“, „Srpski lavirint i crnogorski minotaur“, „NJegoš i savremena Crna Gora“, „NJegoševa Luča“ i „Luče u tami Crne Gore“.

Priredio je zbornike „Duhovno i političko biće Crne Gore“ (2002), „NJegoš naš savremenik“ (2002), a kao urednik manifestacije Dani NJegoševi priredio je četiri zbornika: Dani NJegoševi od 2008-2014.; napisao je predgovor za Sabrana djela kralja Nikole (2009), napisao je i predgovore za prve prevode Luče Mikrokozma, na ruski i rumunski jezik (Moskva, 2016. Bukurešt, 2021). Autor je predgovora za dvojezično izdanje (srpsko-rusko) NJegoševe Bilježnice (Beograd-Nikšić, 2019).
Milutin Mićović je dobitnik prestižnik književnih nagrada i priznanja