U sali “Zahumlja” večeras, sa početkom u 19 časova, biće promovisana knjiga poezije ” U porti poju pčele”, pjesnika Ranka Mićanovića. Promocija je organizovana u okviru tribine “Svobodijada” , a o knjizi će govoriti Višnja Kosović, Miljan Nikolić i Milica Bakrač, urednica tribine, dok će autor čitati svoje odabrane stihove.

Knjiga “U porti poju pčele” objavljena je ove godine u izdanju Udruženja književnika Crne Gore. Urednik knjige je Novica Đurić, a recenzenti Blagoje Baković, Miljan Nikolić i Veroljub Vukašinović.

Ranko Mićanović je rođen 1962. godine u Boričju (Plužine, Crna Gora). Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Objavio je knjige poezije: „San i tuđa kuća“ (1987), „Žetva pred kućom svjetlosti“ (2001), „Svečano tih“ (2007), „Zidanje sjenke“ (2013) i „Od istoka dveri“ (2017).
Zastupljen je u antologijama poezije: „Od izvora do izvora čarnih gora” izbor poratne poezije Crne Gore (1989), „Durmitorski pjesnički vijenac” (2007), „Pjesnici iz Crne Gore o Kosovu“ (2009) i u zbornicima poezije: „Poeti na dar“ (2011), „Novi mostovi“ (2012) i drugim.
Dobitnik je prve nagrade pjesničkih susreta „Tara bez granica” 2013. godine za najljepšu pjesmu o Tari. Član je Udruženja književnika Crne Gore. Živi i stvara u Plužinama.