neko treci
Projekcija nagrađivanog kratkog igranog filma „Neko treći“ autora Milorada Milatovića biće upriličena u četvrtak, 24. februara u sali „Zahumlja“ u 19h, u okviru ciklusa studentskog filma.
Kratki studentski igrani film „Neko treći“, reditelja Milorada Milatovića, proglašen je za najbolji kratki film na Brač Film Festivalu, a** ** osvojio je i nagradu za najbolji film u takmičarskoj kategoriji mediteranskih filmskih škola na filmskom festivalu ARTE MARE.ARTE MARE je festival mediteranskog filma koji se održava svake godine tokom oktobra, u gradu Bastija, na ostrvu Korzika. U studentskoj selekciji, uz film „Neko treći“, bilo je selektovano još šest filmova.Žiri koji je dodijelio nagradu za najbolji film u takmičarskoj kategoriji mediteranskih filmskih škola činili su: Anne de Giafferri, Fabien Ara, Jérémy Banster, Franck Lidon i Mourad Moussaoui.
Milatovićev film je bio u zvaničnoj selekciji mnogobrojnih festivala kao što su: Fribourg International Film Festival, Filmski Front, Linea d’Ombra Festival, Balkan Beyon Borders, Arte Marte, i drugi.
Filma prati devetogodišnjeg dječaka Vanju koji očajnički vapi za majčinskom ljubavlju i brigom, a koja mu je uskraćena uslijed ljubavnih problema s momkom kroz koje lik majke prolazi.
„Neko treći“ je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, kao završni rad Milorada Milatovića na osnovnim studijama, na predmetu Filmska režija.
Uloge tumače Ognjen Ćetković, Ana Vučković, Jelena Đukić, Zoran Vujović i Petra Đurišič.
Producent filma je Miljan Vučelić, direktor fotografije Ivan Čojbašić, scenario potpisuje Sara Đurović, montažer je Ivan Zirojević, snimatelj zvuka Miloš Boričić, dizajner zvuka Antonio Toni Andrić, dok je postprodukciju slike radio Dušan Vuleković.
Događaj je u organizaciji JU „Zahumlje” Nikšić, a u okviru repertoara Nikšićke kulturne scene za februar 2022. godine.
Ulaz je slobodan.