Drugi dan Bedem festa u Nikšiću obilježen je potpisivanjem protokola o saradnji između Ustanove Gitarijada iz Zaječara i Bedem Festa, i mješovitim programom na obje bine Bedem festa.

Dvogodišnja saradnja Bedem festa i Gitarijade krunisana je potpisivanjem protokola o saradnji koji su potpisali direktori pomenutih festivala, gdin Perislav Dučić i Petar Šundić.

Program na glavnoj bini juče je otvorio nikšići bend Voodoo a zatim je nastupio je predstavnik partnerskog festivala Omladina iz Subotice, niški Tevarbulebra. Prije poznatog sastava Disciplin A Kitchme na glavnoj bini nastupili su Syleth, Willie and the groundskeepers i Off duty.

Kiša koja je na kratko padala nije pokvarila dobru energiju koju su stvarali Diciplin A Kitchme, beogradski Irish stew i britanski sastav Xander and the Keys.

Za elektro binu PUNKT-a na Tvrđavi, zaduženi su bili Marek Tripkowski, Goran Ivanović i Heckler DJ’z.

Večerašnji program na glavnoj bini obuhvata nastupe El Kachon, Jesenjin, Mikrokozma, Mr. Albino, Josipa Lisac, Manitou, Del Arno Bend i Gospoda Glembajevi.

Josipa Lisac je u Nikšić stigla sinoć oko ponoći. Kako su najavili, očekuje nas fenomenalan koncert ove jedinstvene zvijezde koja se odlučila za odmor i mir do nastupa, kako bi po prvi put nastupila na Bedem Festu.

Rege legende, Del arno band, uspješno završio tonsku probu i za večeras najavio mnogo ritma i poziv svima da počnu da kuliraju, u skladu sa njihovim poznatim hitom.

Cijena dnevne karte iznosi 5 eura, a mogu se nabaviti na ulazu na festival. Za sve koji kupe karte, obezbijeđen je besplatan smjestaj u kampu u kojem već vlada dobro raspoloženje posjetioca sa svih strana.