Biti roditelj i/ili staratelj samo po sebi je težak posao. Ne postoje gotovi recepti i svakom roditelju i staratelju potrebna je podrška.

Prepoznajući ovu potrebu, JPU “Dragan Kovačević” Nikšić organizuje V ciklus besplatnog dvanaestonedjeljnog programa Brižne porodice za roditelje djece uzrasta od 2 do 9 godina. Ovaj program namijenjen je roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju.

Program će se odvijati u jednoj grupi. Program će voditi Jelena Marković, pedagog i Radovan Cicmil, psiholog. Program se realizuje u maloj grupi od 8 do 12 roditelja. Susreti će biti organizovani jednom sedmično, u trajanju od 2 sata (od 18 do 20h). Radionice će početi sa realizacijom 9. marta 2022. godine. Mjesto održavanja radionica je vrtić „Pčelica“ (Stara Varoš).

Organizatori mole zainteresovane roditelje da se prijave za učešće u programu najkasnije do 3. marta 2022. godine sa kontakt podacima, imenom i prezimenom roditelja, i uzrastom djeteta, pozivom na broj telefona 067 072 672 i 069 455 311 ili putem naše facebook stranice ili direktno u pedagoškoj službi u vrtiću “Radost” od 8 do 13h. Broj polaznika je ograničen.

Program Brižne porodice za malu djecu, poznat i kao Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje za malu djecu, nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a i EU od 2018. godine.