Policija CG

 

Pripadnici barskog Centra bezbjednosti (CB) prema J.Đ. (24) iz Nikšića i N.R. postupali su profesionalno i u skladu sa zakonom i nijesu upućivali prijetnje, niti upotrebljavali silu, saopšteno je iz Uprave policije.

 

Navodi se da će policija spise predmeta, koji se odnosi na događaj od 9. jula koji se odgirao u Baru, dostaviti Odjeljenju za unutrašnju kontrolu rada policije.

 

Iz Uprave policije kazali su da su službenici barskog CB postupali po prijavi M.R. (22) iz Lazarevca, koji je službenik policije Srbije.

 

„M.R. je naveo da ga je, dok se nalazio u Sutomoru, fizički napala nepoznata osoba i oborila na pod, dok je J.Đ, kojeg je neposredno pred taj događaj upoznao na tom mjestu, iz njegovog džepa otuđio službenu legitimaciju, lična dokumenta i 20 eura“, kaže se u saopštenju.

 

Navodi se da je policija odmah raspisala lokalnu potragu za J.Đ i da je utvrđeno da je N.R. fizički napao M.R.

 

„Policija je istog dana locirala i u službene prostrije dovela J.Đ. sa kojim je obavljen razgovor i prikupila obavještenja od N.R“, kaže se u saopštenju.

 

Iz policije su kazali da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da u radnjama tih osoba nema elemenata krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

 

Protiv N.R. je, kako su rekli, podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

 

„Pripadnici barskog CB su u odnosu na J.Đ. i N.R. postupali profesionalno i u skladu sa zakonom i njima nijesu upućivane prijetnje, niti je bilo upotrebe sile od strane pripadnika policije“, navodi se u saopštenju.

 

Iz policije su dodali da su zaposleni jednog hotela, koji se nalazi u Baru, pronašli otuđenu službenu legitimaciju na plaži i da je ona vraćena vlasniku.

 

„U terminu navedenom u medijima službeno vozilo „Opel vivaro“ registarskih oznaka P-PG-533, a koje koristi interventna jedinica Centra, nije korišćeno u službene svrhe, bilo je parkirano na službenom parkingu. Vozilo sa registarskih oznakama P-PG-553 nije na raspolaganju službenicima CB Bar“, piše u saopštenju.