Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se tokom dana na svim važnim putnim pravcima naročito na putevima prema moru. Vozačima se savjetuje strpljenje u vožnji i da za putovanje koriste rane jutarnje ili kasne večernje sate.

Saobraća se po pretežno suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Na putevima u višim planinskim predjelima mjestimično je izražena poledica. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na sitnije odrone. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

U vremenskom terminu od 15.11.2021. godine do 01.04.2022. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad – Podgorica  u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvođenja radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Od 12.10.2021. do završetka radova, na irigaciji u razdjelnom ostrvu magistralnog puta M-4 dionica Podgorica – Tuzi  doći će do zatvaranja jedne saobraćajne trake bulevara prema Tuzima.

Zbog izvodjenja radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Od 20.12.2021. do 20.01.2022. godine promijeniće se režim saobraćaja na mjestu izvodjenja radova, sa dvosmjernog na jednosmjerni na magistralnom putu M-3 dionica Nikšić – Podgorica.

Od 30.09.2021. godine zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja – Gradac – Šula, dionica ulica Oslobođenja, doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme trajanja obustave omogućeno je korišćenje alternativnog putnog pravca.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica – Mateševo za vrijeme izvođenja radova. Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.