NVO „35mm“ predstavila je aplikaciju za mobilne telefone „Građanski institut“, koja omogućava građanima da prijavi kršenje prava kao radnika, pacijenata i potrošača, prenosi RTCG.

“Putem aplikacije za mobilne telefone građani mogu da lociraju i opišu problem ali i navedu instituciju za koju smatraju da je nadležna u rješavanju problema sa kojima se suočavaju. U mogućnosti su da prijavom problema prate faze njegovog rješavanja. Aplikacija omogućava mapiranje lokalnih problema u zajednici”, saopšteno je iz NVO “35 mm”.

„Građanski institut“ je dio projekta „Marginalizovani od strane sistema: Ne više!“, koji ima za cilj da podrži marginalizovane grupe kako bi ostvarili svoja prava.

“Kroz projekat, koji je finansirala Evropska unija, NVO `35mm` želi da obezbijedi direktne informacije, određene vidove pomoći obespravljenima, uključi relevantne institucije u dijalog, te izgradi jaku mrežu organizacija koje će se baviti promocijom i zaštitom prava radnika, pacijenata i potrošača”, naglasili su iz NVO “35mm”.

Z.G.