Bobana Momčilović višestruka šampionka u streljaštvu.

preminula je poslije kraće i teške bolesti u Beogradu u 31. godini.

Rođena je 25. januara 1990.godine u Boru. Streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu i bila je članica kluba Bor 030. Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

Vrlo brzo dokazala je veliki potencijal, pa je za seniorsku reprezentaciju debitovala još kao juniorka.

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspjeh ponovila je i na EP u Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu.

Jedna od najboljih svjetskih takmičarki pištoljem u 21. vijeku. Na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu strijelaca.

Na gotovo svakom šampionatu Starog kontinenta borila se za medalju gađajući vazdušnim pištoljem. Od svog debija u seniorskoj konkurenciji 2010, u jedanaest učešča, čak osam puta plasirala se u finalni dio takmičenja, među osam najboljih. Osvojila je četiri medalje, jer sem sa tri zlata okitila se i jednom bronzom, u Đeru 2018. godine.

Izvor: CDM