korona

U Crnoj Gori je, u poslednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 118 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su naveli da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 839 uzorka. Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 58, Nikšića 17, Bara sedam, Danilovgrada i Tivta po pet, Budve, Berana i Herceg Novog po četiri. Na Cetinju i u Kotoru registrovana su po tri slučaja, Bijelom Polju, Pljevljima i Ulcinju po dva i po jedan u Mojkovcu i Rožajama. Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih u petak je iznosio 14,06 odsto.

 

“Od prethodnog saopštenja, IJZCG je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom, pacijent iz opštine Nikšić, starosti 92 godine.”, kaže se u saopštenju.

 

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.779. Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 132 pacijenta. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.116. Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 278.252.

 

U Podgorici je aktivno 510 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 221, Baru 58, Budvi 43, Tivtu 38, Danilovgradu 36, Beranama i na Cetinju po 32, Kotoru 29, Herceg Novom 27, Bijelom Polju 22 i Ulcinju 21. U Pljevljima je aktivno 20 slučajeva koronavirusa, Mojkovcu i Rožajama po šest, Kolašinu pet, Tuzima četiri i Andrijevici i Šavniku po tri. U Plužinama, Gusinju i Plavu, Petnjici i Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.