Premijer Crne Gore, Milojko Spajić uručio je nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola na državnom takmičenju znanja.

Premijer je govorio na Svečanosti povodom dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za ostvarene rezultate na državnom takmičenju koju je upriličilo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.
„Ova država je 31. oktobra prošle godine, kada je izabrana 44. Vlada, svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju. Ali nijedno naše odredište nije ni dostižno ni samodostatno ako ne počiva na kvalitetnom obrazovanju“ istakao je premijer i dodao da je samim tim zadatak Ministarstva, na čelu sa profesorkom Jakšić Stojanović „Izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru”, jedan od najvažnijih ali i najtežih koje imamo.
Predsjednik Vlade je u svoje i u ime Vlade Crne Gore čestitao dobitnicima nagrada i kazao da od devedestpet hiljada učenika u obrazovnom sistemu Crne Gore njih sto troje – dakle svega oko 0,1%, dobija ovo prestižno priznanje. „Biti u 0,1% najboljih privilegija je rijetkih – zato ste za nas baš vi simboli jedne generacije, a pored toga i šampioni svojih škola, ponos svojih porodica i najsvjetlija budućnost ove zemlje”, zaključio je Spajić.
Na događaju su se obratili i ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović i direktor Ispitnog centra Miloš Trivić.