Predstavnice Košarkaškog saveza Crne Gore, na čelu sa predsjednicom, gospođom Jelenom Dubljević posjetile su školu “Mileva Lajović Lalatović”.

 

Cilj ove posjete je predstavljanje projekta ,,HER WORLD HER RULES ” (,,Njen svijet, njena pravila”), koji je usmjeren na širenje svijesti o značaju ženske košarke. Ovaj projekat se realizuje u saradnji sa Medjunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA).

 

Jelena Dubljevic je na samom početku radionice pozdravila prisutne i u izlaganju je ukazala na značaj bavljenja sportom u očuvanju zdravlja i formiranju ličnosti. Govorila je o svojim počecima bavljenja košarkaškom igrom, naglasivši da je prva košarkaška iskustva sticala kao učenica naše škole u ovoj sportskoj sali.

 

Košarkašice KK “Olymp” sa svojim trenerom Lidijom Krstajić su održale pokazni trening za pedesetak učenica uzrasta od 8 do 12 godina.

 

Učesnice radionice su na poklon dobile sportske majice, a školi je ovom prilikom uručeno nekoliko košarkaških lopti.

 

Značajnu ulogu u organizaciji ovog divnog sportskog druženja imao je naš Aktiv nastavnika fizičkog vaspitanja.

 

“Nadamo uticati na uspostavljanje intenzivnije sportske saradnje sa Košarkaškim savezom Crne Gore, u cilju popularizacije ženske košarke i razvoju mladih talentovanih takmičarki”, naveli su iz ove škole.

OŠ Mileva Lajović Lalatović

OŠ Mileva Lajovic Lalatovic