U organizaciji JU Narodna biblioteka “Njegoš” Nikšić, sinoć je na platou ispred “Gradske kuće”, upriličena promocija romana “Indira”, autorke Tanje Sekulić. Moderatorka večeri bila je Dragana Erjavšek.

Roman „Indira“ je autorkina druga knjiga čiji izdavač je takođe OKF, a objavljena je 2020. godine. U oktobru 2019. godine isti izdavač je štampao knjigu ,,Život je pred tobom” jednog od najvećih francuskih pisaca XX vijeka Romana Garyja.
Predstavljeni roman “Indira” priča je o istinama koje su se krile, ili se pak još uvijek kriju u Crnoj Gori, a u kojoj je sve što je veliko, prema riječima same autorke… muško. Poput slikara sa kistom u ruci, tako i autorka, riječima jasno i precizno, bez cenzure, na momente gotovo i surovo, kroz priču o djevojci Indiri slika i prikazuje naše društvo i mentalitet.
Autorka Tanja Sekulić rođena je u Nikšiću. Odrastala je u Baru do odlaska na fakultet u Kotor. Po završetku Pomorskog fakulteta živjela je u Londonu do rata u Jugoslaviji. Nakon završetka rata odlazi za Pariz i tamo završava studije Slavistike i magistrira na Sorboni. Posljednjih godina živi i stvara u Crnoj Gori. Prva knjiga od 27 priča „Iz dnevnika“ objavljena je u izdanju OKF-a 2017. godine. Za tri mjeseca je štampano drugo izdanje. Prevedena je na albanski jezik i izdata u maju mjesecu na Kosovu.
Ovaj događaj podržao je Sekretarijat za kulturu, mlade, sport i socijalno staranje koji će i u budućem periodu pružati kontinuiranu pomoć i podršku ovakvim i sličnim događajima.