Projekat kroz koji se daje doprinos kulturnoj baštini, radi na njenom očuvanju, a zove se ,,Lice grada” prezentovan je danas u Gradskoj kući. U pitanju je skup biografija Nikšićana koji su značajni za naš grad. Cilj projekta je dati na značaju sugrađanima čiji rad i stvaralaštvo se moraju njegovati, cijeniti, čuvati od zaborava i pričati novim generacijama o njima.

U pitanju su istaknuti stvaraoci iz oblasti nauke, književnosti, umjetnosti, sporta, glume, pozorišta, akademici, kao i heroji koji su život dali za svoju državu.
“Ovom prilikom izdvojila bih porodicu Šobajić, sa kojom je započelo građansko društvo u našem gradu. Od tog perioda sve je krenulo uzlaznom putanjom, kada su kultura i umjetnost našeg grada u pitanju. Iliju Šobajić jedanog od najobrazovanijih akademskih slikara, za ono vrijeme imati jednu takvu ličnost u našem gradu nije bila mala stvar. Usled ovoliko kičeraja i šunda želimo mladim ljudima da ponudimo drugu priču”, kazala je direktorica JU Biblioteka “Njegoš” Renata Bulajić.
Pored porodice Šobajic, pomenuti su Vukaman Otašević, Vuko Krivokapić, Vito Nikolić, Dragan Radulović, Miladin Šobić. Svi su oni živjeli život našeg grada i ostavili trag za naš grad i državu.
“Bez obzira na sve prirodne ljepote, na svo kulturno istorijsko nasleđe, ako u njemu nema velikih ljudi, a Nikšić je zaista podigao i još uvijek podiže kvalitetne ljude, koji u suštini čine bit ovog grada, to su kako mi volimo da kažemo legende Nikšića. Uvijek ćemo biti tu da podržimo ovakve i slične projekte, za naš grad, za našu mladost, za našu budućnost i buduće naraštaje”, dodao je direktor Turističke Organizacije Nikšić, Boris Muratović.
Nadamo se da će sugrađani učestvovati u unapređenju i daljem razvoju očuvanja baštine grada i pomoći da uljepšamo i ovjekovječimo njegovo pravo lice.

Ispred portala “Grad Kulture” organizatorka Jelena Mitrović, zahvalila se partnerima JU Biblioteka “Njegoš”, Društvo prijatelja Biblioteke “Njegoš” – Nikšić, Turističkoj Organizaciji Nikšić, bez kojih ne bi bila moguća realizacija ovog projekta.