Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, sastao se sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori, Nj. E. Barišom Kalkavanom.

Tom prilikom, Vuković je u ime građana Nikšića i u svoje ime uputio izraze najiskrenijeg saučešća povodom nesreće koja je zadesila Republiku Tursku. On je istakao da je u teškim vremenima važno da jedni drugima pružimo ruku pomoći i izrazio uvjerenje da će narod Turske pronaći snagu da prebrodi teški period.

Ambasador Kalkavan je iskazao zahvalnost predsjedniku SO Vukoviću za pomoć koju su građani Nikšića i Opština Nikšić uputili Turskoj pokazavši istinski prijateljski odnos, upoznao ga sa razmjerama nesreće i doprinosom koji daju pripadnici Službe zaštite i spašavanja u spasilačkim misijama.

Vuković se upisao i u knjigu žalosti.

Tokom susreta, Kalkavan i Vuković su razgovarali i o mogućnostima saradnje na polju investicija i kulture, povezivanja Nikšića sa gradovima u Republici Turskoj, kao i brojnim drugim temama. Dogovorena je i posjeta ambasadora Nikšiću.

Sastanku su prisustvovali i Dejan Ivanović, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje i Ivana Šljukić, sekretarka Skupštine opštine Nikšić.