Već smo više puta pisali o skandaloznom postupanju pojedinaca koji uporno truju pse i apelovali na institucije da se tome pod hitno stane na kraj.

Izgleda da su naši vapaji urodili plodom. Gradonačelnik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, juče je uputio pismo načelniku Ministarstva unutrašnjih poslova – PJ Nikšić, Dragoljubu Pekoviću, u kojem oštro osuđuje pomenuta nedjela i traži da se preduzmu mjere za sprječavanje daljeg trovanja pasa.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti.

 

Poštovani,

 

Posljednjih nekoliko dana smo svjedoci nehumanog postupanja prema napuštenim psima na teritoriji naše Opštine. Kao predsjednik Opštine, izražavam veliku zabrinutost zbog nemilih događaja i postupaka pojedinaca iz naše Opštine, čije ponašanje je za svaku osudu.

Kukavičkim činom bacanja otrova po zelenim površinama, trotoarima, između stambenih jedinica, parkovima i na mnogim drugim lokacijama, ugrožava se ne samo život pasa kojima je ditektno namijenjen bačeni otrov, već i život naših najmlađih i najdražih sugrađana koji su, u ovakvim okolnostima kada se otrov baca u više navrata dnevno, u prilici da im taj isti otrov dospije u ruke i da na taj način njihov život bude ugrožen.

Nažalost, i naši najmlađi sugrađani a i svi mi, mogli smo da budemo svjedoci tome kako izgleda kada je jedan pas otrovan.

Uz veliki apel naših zabrinuti sugrađana, veterinara, društava za zaštitu životinja, molim Vas da u ime svih nas preduzmete sve aktivnosti iz vaše nadležnosti, u vidu češćih patrola, izlazaka na lice mjesta i slično, kako bi se počinioci ovog djela mogli sankcionisati i još važnije, kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali.

Ukoliko je potrebna pomoć Opštine po ovim pitanju, stojimo Vam na raspolaganju.

 

S poštovanjem,

Predsjednik Marko Kovačević.