Ekološki pokret “Ozon” pozvao je mlade ljude od 18 do 30 godina, da se prijave za učešće u programu “Škola ekološkog aktivizma”, koji će se u Nikšiču i Podgorici realizovati 22. aprila do 24. decembra.

Ozon je pomenuti program pokrenuo 2010. godine uz podršku tadašnjeg Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine a tokom prethodnih šest godina realizovan uz podršku Misije OSCE u Crnoj Gori. Koncipiran je tako da polaznici kroz interakciju sa relevantnim predavačima, učešćem u građanskim akcijama i upoznavanjem sa aktuelnim stanjem, unaprijede teorijska znanja i praktične vještine o građanskom ekološkom aktivizmu, ali i da podstakne mlade društveno aktivne ljude na javni angažman, sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine.

“Kako je riječ o jedinstvenom programu konstantno razvijanom i zasnovanom na desetogodišnjem iskustvu Ekološkog pokreta ‘Ozon’ vjerujemo da će polaznici prepoznati priliku da unaprijede sopstvena znanja i vještine, i budu bio građanskih ekoloških inicijativa, koje su neophodne kako bi se zaštito javni interes i Ustavne odrednice ekološke države Crne Gore, što prepoznajemo i kao najbolju razvojnu šansu”, piše u saopštenju Ozona.

Obaveza 16 polaznika, koliko će ih biti odabrano putem javnog poziva, je, tvrde iz te organizacije, samo da se pojave u dogovoreno vrijeme u prostorijama Ozona u Nikšiću ili Podgorici, budu aktivni i posvećeni dogovorenim aktivnostima.

Zainteresovani se mogu prijaviti za školu tako što će popuniti prijavni formular i poslati ga na mejl: info@ozon.org.me, sa naznakom u naslovu “Prijava za Školu ekološkog aktivizma”.
Rok za slanje prijava je 31. mart, a za obavještenje o izabranim kandidatima 7. april tekuće godine.