Karijerni centar Univerziteta Crne Gore u saradnji sa kompanijom “Balance to Business” organizuje drugi ,,Student Business Hub”, besplatan program obuke namijenjen studentima Univerziteta Crne Gore.

Polaznici će kroz “Student Business Hub” upoznati i usavršiti najbitnije praktične vještine današnjice, kao pripremu za buduće poslovne poduhvate. Studenti će na početku programa dublje upoznati i prepoznati sebe, šta zaista žele od svoje budućnosti i na koji način mogu dostići definisani cilj kroz segment ”Karijerni potencijal”, nakon čega će savladati praktične vještine koje će im omogućiti da dođu upravo do tog cilja i daljih ličnih napredaka, a pored toga će dobiti nova znanja koja će ih spremiti za poslovni svijet i svijet biznisa (“Komunikacijom i dijalogom do uspjeha”, “Efikasno primanje i davanje feedback-a”, “Koncept vremena”, “Donošenje odluka i efikasni sastanci”). Na samom kraju, zaokružiće sve naučeno i imaće priliku da nauče kako da se izbore sa svim izazovima koje budućnost može donijeti, kroz tematsku radionicu “Mladi lideri novog doba”.
Tokom svakog treninga odrađivaće se posebni alati i praktične vježbe, a osim toga svaki student će imati priliku za dvije besplatne individualne koučing sesije tokom trajanja programa, kako bi se svakom studentu pružio personalizovani pristup i podrška.
Kako je ranije najavljeno, program će u 2021. obuhvatiti 30 studenata podijeljenih u dvije grupe, po 15 u jednom semestru. Druga generacija polaznika imaće radionice i treninge u periodu od septembra do decembra tekuće godine. Planirano je da se program realizuje u šest susreta tokom predstojećeg zimskog semestra, vikendom, u trajanju od šest do osam sati.
Studenti će nakon završenih treninga dobiti sertifikat kao potvrdu o uspješno odrađenom programu.
Prijave su otvorene do 5. septembra 2021.
Pravo prijave imaju studenti osnovnih studija koji su ostvarili najmanje 160 ECTS kredita i studenti specijalističkih, jednogodišnjih i dvogodišnjih master studija.
Zainteresovani studenti se mogu prijaviti slanjem kratkog motivacionog pisma (u kojem je potrebno navesti fakultet i godinu studija) i CV obrasca na e-mail adresu Karijernog centra – karijernicentar@ucg.ac.me. Ukoliko broj prijavljenih studenata sa sličnim kvalifikacijama bude veliki, obaviće se kratki intervjui sa prijavljenim kandidatima.