Veselin Nikić

Nikšićanin Veselin Nikić ostao je bez majke i sestre, nakon što su obje preminule od posljedica zaraze koronavirusom, a Veselinov otac je 2017. godine izvršio samoubistvo, pa sada ovaj šesnaestogodišnjak živi sa stricem. Kako ističe, najteže mu pada sestrina smrt i njena prerano prekinuta mladost, nakon što je sa uspjehom završila srednju školu i upisala fakultet.

„Sestra je prva dobila koronu, a zatim i nas dvoje. Lako sam prošao, a očekivao sam i da će sestra brzo ozdraviti. Mlada je, ima 19 godina, nekako je logično bilo da će stojećki to da podnese“, priča Veselin i dodaje da su od nje krili majčinu smrt, ali da je preko društvenih mreža saznala i to je bio veliki šok za nju.
Kako kaže, kod strica i strine mu je lijepo, ali mu porodica jako nedostaje i volio bi da jednom bude samostalan, da završi kuću koju je otac započeo, upiše Policijsku akademiju i nađe neki posao. Veselin dodaje i da nije vjerovao u ovako pogubne posljedice virusa.
”Govorio sam virus ko virus, ali sada sam promijenio mišljenje. Ponekad sanjam majku i Milicu i razmišljam stalno o njima. Noć pred Lučindan, to nam je slava, sanjao sam da su njih dvije došle na slavu. Teško mi je. Ne može se to riječima opisati. Imam ja sve njih ovdje, ali sam ipak sam”, kazao je on.
Kao pomoć našem sugrađaninu NVO „Izvor života” odlučila je da pokrene akciju kako bi prikupio novac da dovrši započetu kuću i da mu se nađe za dalje školovanje.
Izvor: Vijesti