Radojica Nikolić i njegov desetogodišnji sin, uselili su danas u stan koji im je obezbijedilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Savnik i SO Nikšić. Time je trajno riješeno njihovo stambeno pitanje.

Ključeve stana od tridesetak kvadrata, konačno su u rukama Radojice i njegovog desetogodišnjeg sina Nenada, koji će sada imati krov nad glavom.

Nenad nije krio sreću što njegov otac i on konačno imaju krov nad glavom i što će moći društvu da se pohvali lijepo uređenim stanom.

„Najviše mi se sviđaju dnevni boravak i kuhinja, a ja sam birao namještaj zajedno sa ocem“, kazao je Nenad dok mu je glas podrhtavao i dodao da mu je sada ostala još samo jedna neispunjena želja da mu otac ozdravi.

Radojica se zahvalio svima koji su pomogli da teški dani ostanu iza Nenada i njega, posebno resornom ministarstvu i ministarki Zorici Kovačević, Centru za socijalni rad i Opštini Nikšić.

„Zahvaljujući njima sada Nenad i ja možemo lijepo da se osjećamo. Nijesam se ni nadao ovome i zaista smo srećni. Veliko hvala od mene i moga Nenada svima koji su nam pomogli, a ima ih puno“, kazao je Radojica, plašeći se da ako počne da nabraja nekoga ne zaboravi.

Centar za socijalni rad mu je obezbijedio besplatan obrok u Dnevnom boravku za stare, gdje će, kako je istakao, moći da se druži dok Nenad boravi u školi.

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević kazala je da će uz njihovu pomoć Nenad, koji je rođen u Foči, do kraja sedmice dobiti državljanstvo i obećala da će resorno ministarstvo i dalje biti uz Nikoliće i pomoći im kada god budu u prilici. Kazala je da će Nikolići, ukoliko Radojica dobije penziju, i dalje biti korisnici pomenutog stana.

Ministarka je obećala je da će sa sličnim akcijama nastaviti i u budućnosti i podsjetila na slučaj porodice Koprivica iz Nikšića koji su, uspješnim djelovanjem svih subjekata, počev od institucija do pojedinaca, za dvadesetak dana dobili kuću vrijednu oko 30 hiljada eura. Pohvalila je ažurnost Centra za socijalni rad, za koji je rekla da je jedan od najboljih u Crnoj Gori, njegovog direktora Ivana Mitrovića, kao i predsjednika Opštine Veselina Grbovića koji, kako je kazala, ima sluha za sve njihove ideje i pomaže im da se iste uspješno realizuju.

Grbović je kazao da je lokalna uprava uvijek spremna da pomogne socijalnim slučajevima onoliko koliko je to u mogućnosti i obećao da će tako biti i u budućnosti.

„Nadam se da je ovo jedan model koji treba i ubuduće da sprovodimo ne samo u Nikšiću, već na čitavoj teritoriji Crne Gore, jer zaista ima dosta porodica u stanju socijalne potrebe i treba pomagati onoliko koliko se može“, kazao je Grbović.

Nikšićanin Radojica Nikolić i njegov sin su živjeli u veoma teškim uslovima, u kući koju im je ustupio sugrađanin Vojo Pavićević, od 60 eura materijalne pomoći. Radojica je dugo vremena radio u BiH, gdje je proglašen tehnološkim viškom, a u međuvremenu se i teško razbolio.