Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1,23 hiljade EUR i veća je 23,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Monstata.
“Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori veća je 1,1 odsto u odnosu na prvi kvartal”, navodi se u saopštenju.
Statističari su naveli da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.
“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su iz Monstata.
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u drugom kvartalu iznosila je 1,23 hiljade EUR.
“U primorskom regionu je iznosila skoro 1,3 hiljade EUR, u središnjem regionu 660 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 958 EUR”, precizira se u saopštenju.
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u drugom kvartalu iznosila je 1,24 hiljade EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 735 EUR.
Izvor: MINA-BUSINESS