Turistički djelatnici akcije “Ljetuj doma” kao i odziv hotelijera je iznad svih očekivanja. Andrija Ćetković iz agencije Infinity Marketing je saopštio da hotelijeri odlično razumiju trenutnu situaciju i smisao akcije i u njoj vide jedan od modela kako napuniti makar dio ovosezonskih smještajnih kapaciteta, prenosi RTCG.

– Pohvalili bismo i njihovu izdašnost prilikom formiranja popusta za našu akciju koja je stvarno izuzetna i u nekim slučajevima ide i do 70 odsto – kaže Ćetković.

On ističe da je akcija izuzetno prihvaćena kod naših ljudi i da će mnogi od njih ovog ljeta uz pomoć akcije „Ljetuj doma“ posjetiti neki od hotela na moru ili lokacija na sjeveru države koje su im odavno bile na check listi, ali nijesu bili u mogućnosti do sad da ih posjete.

– Do popusta se dolazi jednostavno, dovoljno je ući na site www.ljetujdoma.me odabrati neki od ponuđenih smještaja, kliknuti na kupon za popust i popuniti podatke. Na e-mail adresu će im stići kupon sa ostvarenim popustom koji trebaju da prilože smještaju u trenutku rezervacije – objasnio je Ćetković.

U agenciji smatraju da je jako važna solidarnost, posebno u teškim vremenima kao što su ova, ali takođe smo posvećeni i promjeni svijesti naših građana kada su u pitanju ekologija i očuvanje prirodne sredine.

– Baš iz tog razloga smo pokrenuli niz akcija, kao što su dijeljenje cegera od prirodno razgradivih materijala i trudimo se da sve promotivne materijale koje proizvodimo kao agencija budu od ekološki pruhvatljivih materijala – naglašava Ćetković.

Na ideju „Ljetuj doma“ su došli u vremenu „karantinskih“ dana razmišljajuću o poslijedicama koje bi COVID19 mogao da ostavi da privredu Crne Gore, a posebno na njen ključni segment – turizam.

– Shvatajući problem mobilnosti putnika i prelaska granica, došli smo do zaključka da će jedini sigurni gosti ove godine biti upravo naši građani. Znajući finansijske mogućnosti naših građana došli smo na ideju da u saradnji za turističkom privredom ovogodišnju sezonu i ponude koje privrednici nude učinimo što je moguće pristupačnijim. Takođe, svjesni da će i turistička privreda da doživi veliki pad prihoda, znali smo da će i njima treba pomoći kako bi umanjili gubitak izazvan smanjenim dolaskom stranih gostiju – tvrdi Ćetković.

Tako su i došli do rješenja koje nude na sajtu www.ljetujdoma.me a koje građanima zainteresovanim za ljetovanje nudi ogromne popuste u hotelskom i privatnom smještaju za predstojeću sezonu, a hotelijere i ostale registroavne ponuđače smještaja besplatno i profesinalno reklamiramo na sajtu i društvenim mrežama #ljetujdoma.

– Lako smo došli do dogovora sa svim subjektima oko ove inicijative, jer smo svi jasno razumijeli da je primaran cilj za ovu turističku sezonu umanjiti gubitke i spremno dočekati sledeću sezonu. Posebno se zahvaljujemo na razumijevanju i podršci koju smo dobili od Nacionalne turističke organizacija i Ministarstva za održivi razvoj i turizam. Oni su brzo uvidjeli vrijednosti i potencijale ove akcije i nesebično je podržali – kazao je Ćetković.

Komentarišući turističku sezonu nada se da će svi hoteli naći neku ekonomsku računicu za otvaranje, ali to svakako zavisi od njihovih planova i strategija.

– Svako ko bude otvorio i pripremio svoje kapacitete za ovu turističku sezonu u bilo kom trenutku dobrodošao je na site www.ljetujdoma.me i rado ćemo predstaviti njihovu ponudu crnogorskim građanima – kazao je Ćetković.

Naravno, na sajtu se nalazi i kategorija za privatne smještaje gdje se oglašavaju apartmani i u toj oblasti ponude očekujemo mnogo veći promet u julu i avgustu, mjesecima kada je tradiocionalno veća tražanja tog vida smještaja.