Sara Striković rođena je kao zdrava djevojčica. Na vrijeme je prohodala i izgovorila svoje prve riječi, ali je nakon pada sa stolice udarila glavu u metalnu šipku. Posledice ove povrede su bile ozbiljne – Sara je prestala da hoda i da govori. Nakon 5 mjeseci je uspjela ponovo da prohoda ali se govor nije vratio.

Sarini roditelji, Valentina i Milovan Striković zamolili su sve koji su u mogućnosti da pomognu njihovoj osmogodišnjoj ćerki Sari, kojoj je za nastavak liječenja potrebno 15.000 eura.

Strikovići su saopštili da se njihovo dijete više od godinu dana nalazi na liječenju u Beogradu, gdje svakodnevno ima logopedske tretmane na Institutu za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora “Đorđe Kostić”.

“Na Institutu ne postoji bolnički smještaj, već se tretmani rade ambulantno, pa su roditelji dužni da snose troškove boravka i smještaja u Beogradu. Takođe, djevojčici moramo obezbijediti strogu bezglutensku dijetu, što dodatno usložnjava našu materijalnu situaciju”, napisali su roditelji istakavši da je Sari predloženo liječenje do  30. avgusta naredne godine. Oni tvrde da su od područne jedinice Fonda za zdravstveno osiguranje u Nikšiću dobili negativan odgovor sa obrazloženjem da liječenje nije završeno.

Djevojčica je, napominju, rođena zdrava, a bolest je posljedica pada.

Građani i kompanije mogu  da uplate novac na žiro-račun Crnogorske komercijalne banke 510-220197421505833 na ime Valentina Striković.