akcija "zamka"

Službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne aktivnosti u saradnji sa tužilšatvom u cilju identifikovanja lica koja su napravila ilustraciju uvrjedljive sadržine na kojoj je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i episkop budimljansko – nikšićki Joanikije, koji je i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje danas su pozvali jednu žensku osobu koja je na svom profilu na društvenoj mreži objavila spornu ilustraciju uvrjedljive sadržine i od nje prikupili obavještenja na te okolnosti.
Ona je navela da je sadržaj preuzela sa jedne stranice i podijelila na svom profilu. Policija u odnosu na prikupljene podatke preduzima dalje aktivnosti o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.
O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji je naložio da policija sprovede aktivnosti na identifikciji lica koji su autori spornog sadržaja te i lica koja su sadržaj dijelila kako bi se utvrdio stepen njihove odgovornosti.ds