Podrškom od 500.000 eura prevazići će se usko grlo u Kliničkom centru i proširiti kapaciteti intenzivne njege, kazao je juče potpredsjednik Vlade, Milutin Simović, nakon što su direktorka najveće zdravstvene ustanove u zemlji Zorica Kovačević i generalni direktor predstavništva kompanije CRBC u Crnoj Gori Hei Šićiang potpisali ugovor o pružanju stručnih usluga.

Simović ističe da je stavljanjem potpisa na dokument dodatno potvrđeno povjerenje koje strani državljani na radu u Crnoj Gori imaju u Klinički centar i zdravstvene usluge koje pruža crnogorski sistem, a siguran je da će KC opravdati to povjerenje, prenosi CDM.
“Zahvaljujemo kineskoj strani na povjerenju koje ovim iskazuje i prema zdravstvenom sistemu Crne Gore. Sa ovom podrškom unaprijediće se kvalitet usluga i intenzivne zdravstvene njege za pacijente kojima je potrebna”, potvrdio je Simović.
Kovačević je istakla da je potpisivanjem ugovora omogućena izgradnja novih 11 mjesta na Centralnoj intenzivnoj njezi, koja nije nadograđivana otkako je izgrađen KC 1974. godine.
“Iskazujem veliku zahvalnost ambasadoru Kine i potpredsjedniku Vlade koji su započeli ovaj projekat koji smo uspješno zajednički doveli do kraja i time stvorili uslove da tokom naredne nedjelje raspišemo građevinsko zanatske radove. Obezbijeđena sredstva i ova sredstva ćemo koristiti za nabavku nove savremene opreme i time stvoriti mogućnost da imamo novih 11 mjesta u Centralnoj intenzivnoj njezi i šest mjesta u Jedinici za moždani udar”, naglašava direktorka KC.